Posušje domaćin X. Županijskog natjecanja iz pružanja prve pomoći

Svečanim defileom na Trgu hrvatskih branitelja, te postrojavanjem sudionika, nešto prije 12 sati, u Posušju je otvoreno jubilarno X. Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći. Čast otvaranja pripala je predsjedniku Općinskog vijeća Ivanu Lončaru. On je u svoje ime, te u ime načelnika općine Branka Bage uputio pozdrave nazočnima te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ovo jubilarno natjecanje održi u Posušju. Izrazio je nadu da će Crveni križ ŽZH, Crveni križ općine Posušje, hitna medicinska pomoć, gorska služba spašavanja, vatrogasci, policija te sve institucije i organizacije kojima je svrha osnivanja zaštita i unaprjeđenje zdravlja te socijalne zaštite, nastaviti ovako dobru suradnju i u idućem vremenu, a sve na korist unaprjeđenja humanih ciljeva i spašavanja ljudskih života.
Ravnatelj Uprave CZ ŽZH i načelnik Županijskog stožera CZ dr. Drago Martinović, uz pozdrave nazočnima, izrazio je zadovoljstvo što se u posljednjih desetak dana dva puta u Posušju organiziraju slični događaji, podsjećajući na zajedničku akciju od 7. svibnja kada je izvedena pokazna vježba gašenja požara na benzinskoj crpki. Treba reći i kako je dr. Martinović u prvom dijelu programa bio moderator i voditelj pokaznih vježbi.

One su uslijedile odmah nakon uvodnih govora, a pokazale su spremnosti civilne zaštite, gorske službe spašavanja, vatrogasaca, i hitne medicinske pomoći. Realistično se simulirao požar i prometna nesreća, te reakcija hitnih službi koje su spašavale unesrećene. Akcija je ispraćena gromoglasnim pljeskom gledatelja.

U drugom djelu programa uslijedila su natjecanja osnovnih i srednjih škola s područja cijele županije koje su pobijedile na općinskim, odnosno gradskom natjecanju iz pružanja prve pomoći. To su: Srednja strukovna škola Posušje, Gimnazija fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega, Srednja škola A.B Šimića iz Gruda, Druga OŠ Široki Brijeg, OŠ Marka Marulića iz Ljubuškog, OŠ A.B. Bušića Rakitno i OŠ Ruđera Boškovića Grude.
Tako se 80 sudionika natječe na četiri zahtjevna poligona, i pokazuje stečena znanja iz prve pomoći, simulirajući svakodnevne situacije u kojima se možemo naći.

opcina-posusje.ba

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.