Posušje: Dr. sc. Ankica Baković održala predavanje na temu “Odgoj srcem”

Sinoć je u kinodvorani u Posušju u organizaciji Općine Posušje održano jedno izuzetno korisno predavanje, a govorilo se o temi „Odgoj srcem“. Predavanje je održala dr. sc. Ankica Baković, psihoterapeutkinja i neurofeedback terapeutkinja.

Dr.sc. Baković  je u svom vrlo interesantnom, stručnom, a opet pristupačnom predavanju govorila o tome kako je odgoj je jedna od najvažnijih i najtežih zadaća, zatim i kako se izboriti za normalan odgoj vlastitog djeteta u svijetu nametnutih negativnih vrijednosti, kako odgojiti normalno i sretno dijete i kako ga odgojiti srcem. Prema njezinim riječima, uloga roditelja podrazumijeva prvenstveno „baviti se“ svojim djetetom, biti „tu“ za njega, posvetiti mu sebe i svoje vrijeme.

Bilo je ovo predavanje poticaj za osobno promišljanje o odgoju, o temelju ovog društva, društva koje sve više gaji neke krive vrijednosti. Jesmo li „zapeli“ kao obitelj, kao roditelji; kao ljudi, koje su najbolje metode u odgoju, što nam je činiti, i možemo li uopće nešto učiniti-pitanja su na koja je dr. Baković dala stručne odgovore kao psiholog, psihoterapeut u interaktivnom dijelu predavanja.

Veliko je zanimanje izazvala ova tribina, a iz Općine Posušje priopćeno je kako će se i u budućnosti truditi organizirati ovako korisna predavanja.

Inače, dr. sc. Ankica Baković je psiholog, psihoterapeut, doktorica znanosti, supruga, majka troje djece. Osnivačica i voditeljica neurofeedback centara u BiH s velikim osobnim i profesionalnim iskustvom, koja  više od 20 godina radi u kliničkoj praksi s djecom i odraslima.

S obzirom da je ova tribina izazvala veliki interes, nadamo se da ćemo o ovakvim i sličnim temama u budućnosti slušati još i više.

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.