Poznato od kuda Mamiću 45 milijuna kuna za podmirenje duga prema Hrvatskoj?

Nakon što je u medijima odjeknula vijest da je  Zdravko Mamić u cijelosti podmirio iznos za koji ga tereti USKOK, sada se. čini se, doznalo od kuda Zdravku Mamiću 45 milijuna kuna, koje je preko supruge uplatio za podmirenje duga državi.

Slobodna Dalmacija saznaje da je riječ o Mamićevim nekretninama koje je prodao i sklopio tripartitni ugovor između njega kao prodavatelja, kupca te države.

Mamić je tim ugovorom nekretninu prodao, a kupac je umjesto njemu puni iznos uplatio u državni proračun. Država se pak ugovorom obvezala da će, kada zaprimi novac, s nekretnine skinuti zabilježbe.

Podmirenje dugovanja pak nema nikakve veze s kaznom na koju je Mamić osuđen, a radi se o 6 i pol godina zatvora, zbog čega RH traži njegovo izručenje, dok se Mamić iz BiH tome protivi.

Zdravko Mamić mi je upravo priopćio to da je sporazum postignut, da je on i efektuiran, dakle izvršen, i da je novac uplaćen u državni proračun, kazao je odvjetnik Veljko Miljević za RTL i dodao:

Zdravko Mamić je znao da nakon što presuda postane pravomoćna, dolazi do realne mogućnosti pokretanja prisilnog izvršenja te presude, što se sad u hrvatskom pravu zove ovrha. Dakle, znao je da može doći do ovrhe i da ovrha zaista može prouzročiti kod njegove najuže obitelji, kod supruge i djece, velike psihičke traume i sve ono što je s tim vezano, tako da je on već dulje zauzeo stav da će to pokušati izmiriti.

Blokirana imovina Zdravka Mamića

– nešto manje od milijun kuna u raznim valutama na bankovnim računima
– jahta od 12 metara vrijedna 1,6 milijuna kuna
– Bentley Continental 6.0 GTC V12, vrijedan 873.000 kn
– Audi 2.0 TDI Sport S Q3, vrijedan 374.679 kn.
– dva stana s pripadajućim garažama na Cvjetnom trgu
– stan od 190 kvadrata s garažom na Radničkoj cesti, vrijedan oko tri milijuna kuna
– čitavo malo selo u Gorskom kotaru
– i čitav niz drugih nekretnina

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.