Preimenovan projekt izgradnje sjeverne i južne obilaznice Mostara

Obilaznice Mostar – sjever i Mostar – jug nisu dio koridora Vc te je Vlada Federacije BiH, na prijedlog ministra prometa i veza Denisa Lasića, odlučila preimenovati ih.

Sjeverna obilaznica nosit će naziv Mostar – Široki Brijeg – granica s Republikom Hrvatskom, dok će južna povezati Miljkoviće i Rodoč te biti veza grada na Neretvi s magistralnom prometnicom M17.

Oba projekta, istaknuo je Lasić, financirat će se sredstvima od akumulirane dobiti javnih poduzeća, kao i sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije.

Osim promjene u nazivu i definiranja da projekti nisu dio koridora Vc, u njihovu realiziranju nema drugih promjena, stoji u zaključku koji je usvojila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Za oba projekta urađena je projektna dokumentacija i studija izvodljivosti.

Radovi na spomenutim projektima, uz najavljene aktivnosti na gradnji koridora Vc, Hercegovinu bi na proljeće trebale pretvoriti u veliko gradilište.

Prema prostornom planu, koji je početkom godine usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, do kraja 2018. godine u Federaciji Bosne i Hercegovine planirano je izgraditi novih četrdeset kilometara na trasi autoceste, a najveći dio gradilišta bit će otvoren upravo u Hercegovini.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.