Preminuo poduzetnik Tomislav Grizelj

Tomislav Grizelj, vlasnik kompanije za termoenergetiku, plinsku tehniku, tretman i transport vode “Grizelj” d.d. i jedan od najuspješnijih bh. biznismena, preminuo je u utorak.

Ovu tužnu vijest za portal Radiosarajevo.ba potvrdili su iz kompanije “Grizelj” d.d.

Tomislav Grizelj je preminuo jutros u 69. godini života.

Grizelj je rođen je 1953. u Imotskom, a u Sarajevo je stigao 1959. godine. Prije nego je ušao u krug jednih od najznačajnijih gospodarstvenika bivše Jugoslavije, s više desetina priznanja za menadžerske sposobnosti, bio je rukometaš, ali i maneken.

Projektirao je i postavio više desetina spomenika vječne vatre i fontana širom bivše Jugoslavije i svijeta, a s 19 godina je napravio plamen za Olimpijske igre u Muenchenu.

Radio je na projektima koje je Tito dogovarao širom svijeta.

Svojim privrednim i društvenim angažmanom promovirao je Sarajevo u zemlji i svijetu, a 2004. godine postao je i član Historical Society WHO is WHO.

Ispred zgrade Parlamenta BiH instalirao je i 2020. godine pvi Dezinfekcijski tunel tip DT 1, namjenjen za dezinfekciju radnog osoblja i obuće posjetitelja.

Dobitnik je priznanja menadžer godine Županije Sarajevo 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. BiH, a zatim i menadžer desetljeća 2002. i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine.

Svoju vezu sa zajednicom je produbio kroz djelovanje u sportskim, kulturnim udrugama i obrazovnim ustanovama. Njegovo ime je vezano uz Nogometni klub Omladinac, NK Napredak, a posebno uz Sarajevske mažoretkinje, čiji je bio osnivač i pokrovitelj, navodi Radiosarajevo.ba.

Vrijeme i mjesto pogreba Tomislava Grizelja bit će naknadno objavljeno.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.