Prenosimo interview predsjednika HŠK Posušja Damira Jurišića za službenu stranicu kluba

Završilo je natjecanje u jesenskom dijelu prvenstva Druge lige FBiH-Jug. Prvo mjesto s osvojenih 37 bodova u 14 odigranih susreta pripalo je HŠK Posušju. U omjeru postignutih i primljenih pogodaka od 34:11 njih 17 postigao je Dominik Begić koji je ujedno i najbolji strijelac lige. Naravno, rezultat je to koji veseli, a za koji je zaslužna cijela ekipa na čelu sa stručnim stožerom i upravom kluba te navijačima koji su se u velikom broju vratili na tribine, kako prilikom domaćih tako i gostujućih utakmica. Evo što u povodu osvajanja titule jesenskog prvaka kaže v.d. predsjednik uprave HŠK Posušja Damir Jurišić. 
?JESENSKI STE PRVACI? Da, na iznenađenje svih, pa donekle i samih nas postali smo jesenski prvaci Druge lige FBiH skupine Jug, iako smo imali mnogo poteškoća na početku sezone počevši od blokade računa pa do igračkog kadra gdje smo ostali bez nekolicine standardnih igrača. Oslonili smo se na domaće igrače uz dva pojačanja sa strane. Trener je to sve dobro ukomponirao , stvorila se odlična atmosfera u svlačionici koju su momci potvrdili odličnim izvedbama na terenu i evo postali smo jesenski prvaci. Jučer smo pobijedili Brotnjo 1-0 i tako se učvrstili na 1.mjestu i osigurali si dobar start za proljetni dio sezone. Na žalost nije sve bilo tako lijepo jer igrač koji nam je svojim pogotkom osigurao pobjedu Danijel Begić teško se ozlijedio u 60. minuti utakmice. Svi iz kluba smo uz njega i želimo mu da se što prije oporavi.
?HŠK POSUŠJE IMA I NAJBOLJEG STRIJELCA LIGE? Da, vrijedi istaknuti da u svojim redovima imamo najboljeg strijelca Lige Dominika Begića iza kojega je fantastična polusezona u kojoj je postigao 17 pogodaka i skrenuo pozornost većih klubova, između ostalog i prošlogodišnjeg prvaka BiH Zrinjski iz Mostara. Bit će ga jako teško zadržati, ali mi ćemo učiniti sve da to uspijemo i da napokon donesemo pobjednički pehar na Mokri Dolac nakon dugo godina.
?NI OVE GODINE NIJE IZOSTALA PODRŠKA NAVIJAČA? Navijači su uvijek bili naš kako se kaže 12-ti igrač i podržavali su nas u velikom broju tokom cijele polusezone, a nadam se da će tako biti i u proljetnom dijelu prvenstva. U jučerašnjoj utakmici s Brotnjom imali smo i organiziran autobus za naše navijače koji su nas bodrili tokom cijele utakmice. I ovom prilikom želim zahvaliti klubu navijača Poskoci Posušje 2001, ali i svima onima koji podržavaju naš klub. Najveća mi je želja ponovo vidjeti ispunjen Mokri Dolac, a ako se nastave ovakvi rezultati i kako se sezona bude primicala kraju mislim da će se to i dogoditi.
?STANJE U KLUBU KAD SU U PITANJU FINANCIJE? Što se tiče stanja u klubu, klub je stabiliziran. Imali smo poteškoća s blokadom računa koji je bio blokiran od 1– og mjeseca tekuće godine. Prije nekih dva mjeseca presudom Županijskog suda blokada je stavljena izvan snage i klub napokon normalno funkcionira. Dakle sve obveze se na vrijeme servisiraju, a izmirena su i sva dugovanja prema igračima i stručnom stožeru kluba. Zahvalio bi se općinskom načelniku Branku Bagi i predsjedniku Športskog saveza Zvonimiru Širiću koji su mnogo pomogli u funkcioniranju kluba za vrijeme blokade.
?POKRENUTA AKCIJA „ TVOJ KLUB TE TREBA“? Nakon preuzimanja kluba ja i moji suradnici u suradnji s navijačima pokrenuli smo akciju „TVOJ KLUB TE TREBA, UČLANI SE I POMOZI MU VEĆ DANAS“ Cilj projekta je bio animirati što veći broj članova da se učlane i na taj način daju svoj doprinos i pomognu funkcioniranje ovog sportskog kolektiva. I sa zadovoljstvom mogu reći da je projekt uspio. Do sada imamo nekih 300 članova, ali zasigurno to nije konačna brojka.
?POJAČANJA ZA PROLJETNI DIO SEZONE? Na polu sezoni planiramo dovesti dva do tri igrača koja će nam donijeti dodatnu kvalitetu i bitno povećati šanse da zadržimo prvo mjesto do kraja sezone. Ne bih sad o imenima, ali već smo u kontaktu sa potencijalnim pojačanjima.
?INFRASTRUKTURA? Kada je u pitanju infrastruktura mnogo toga je napravljeno: Obnovljene su svlačionice , podignuta je jedna etaža iznad svlačionica gdje se u dogledno vrijeme planira raspisati natječaj za otvaranje ugostiteljskog objekta, natkrivena je tribina na pomoćnom igralištu, sanirane su klupe za rezervne igrače. Trenutno smo u fazi raspisivanja natječaja za postavljanje drugog djela umjetne trave na pomoćnom igralištu, čime bismo malo rasteretili i sačuvali glavni teren, a završetkom ovog projekta može se reći da će Mokri Dolac postat pravi sportski kompleks. Iskoristio bih priliku da se zahvalim bivšem predsjedniku Dariu Sesaru koji je mnogo toga napravio po pitanju infrastrukture.
?PLANOVI VEZANI ZA EVENTUALNI ULAZAK U VIŠI RANG NATJECANJA? Teško je još govoriti o tome, mi idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se da će se prepoznati rad i atmosfera koja je se stvorila oko kluba. Moje mišljenje je da je naš klub igrački, organizacijski, infrastrukturno i u svakom drugom smislu prerastao ovaj rang natjecanja.

 

(izvor: hskposusje )

 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.