Preokret u Hyundaiju

Najnovije okolnosti na energetskom tržištu, ali i uzdrmani lanci opskrbe učinili su električne automobile teže dostupnima. U Hyundaiju su toga svjesni.

Magazin Car Expert donosi intervju s Hyundaijevim izvršnim tehničkim savjetnikom Albertom Biermannom kojeg su organizirali tijekom testnih vožnji koncepata N Vision 74 i RN22e.

Tijekom razgovora pitali su ga o budućnosti motora na fosilna goriva, a odgovor ih je nemalo iznenadio:

Nastavljamo s pripremama za iduće strože emisijske razine motora s unutarnjim sagorijevanjem. Nemamo drugog izbora. Mislim, mi ne odustajemo od motora s unutarnjim izgaranjem, mi smo globalni igrač, Biermann jasno objašnjava bez fige u džepu ukazujući kako svijet još uvijek nije spreman na potpunu elektrifikaciju.

U nekoliko regija nema dostupne infrastrukture za električna vozila. Iako neke države u SAD-u i neke zemlje u Europi i Aziji ulažu milijarde u EV infrastrukturu, postoje druge zemlje i čitave regije koje još nisu ni počele graditi punionice.

Stoga ćemo nastaviti proizvoditi motore s unutrašnjim izgaranjem i razviti novu liniju motora? Da, mislim, moramo pratiti regulativu po pitanju emisija, a to traži intenzivan razvoj. Euro 7, primjerice, je itekako izazovan. Stoga, to je na dnevnom redu.

Možemo zaključiti kako će sve dok automobili na baterije ne postanu pristupačniji i upotrebljiviji, Hyundai raditi na motorima s unutarnjim sagorijevanjem.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.