Pretresi na 22 lokacije u BiH

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH postupajući po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i u suradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), te pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta BiH provode akciju kodnog naziva “Bjegunac”.

Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih lica koji se kao organizirana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta, a akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba plus dva policijska službenika Policije Brčko distrikta BiH.

Tijekom pretresa pronađeno je i oduzeto jedan kilogram i oko 50 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”, te nešto više od 100 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Kokain”.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno kazneno djelo “Organizirani kriminal”, a u vezi s kaznenim djelom “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, priopćeno je iz Policijske uprave Brčko Distrikt BiH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.