Problemi za vozače širom Bosne i Hercegovine

Pretprodaja stanova Posušje

Zbog zimskih uvjeta za vožnju, obustavljen je promet za teretna vozila na putevima Tomislavgrad-Šuica-Kupres i Drvar-Bosanski Petrovac, dok putnička vozila na ovim dionicama prometuju otežano, priopćio je jutros BIHAMK.

I na ostalim dionicama u višim predjelima prometuje se otežano, a BIHAMK izdvaja puteve Trnovo-Foča-Gacko (prijevoji Rogoj i Čemerno) i Glamoč-Mlinište, kao i šire područje Romanije. Sevjetuju oprezniju vožnju i u ostalim krajevima, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

BIHAMK apelira da vozači ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prijelaz Hum/Šćepan Polje, putnička vozila prometuju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Danas počinju radovi u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija. Promet se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije prometuju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se tokom dana usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana prometuje naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23.00-4.30 sati) promet kroz tunel obustavlja.

I dalje je zbog radova obustavljen promet u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Izačić, zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, zabranjen je promet za teretna vozila. – prenosi fena.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.