Proglašenje stanja prirodne nepogode na dijelu općine Grude

Dana 26. svibnja 2023. godine proglašava se stanje prirodne nepogode prouzrokovane poplavama na dijelu općine Grude na području Mjesne zajednice Drinovci u mjestima Kongora (Krenica – Blaževići – Kongora – Metiljevac – Nova Mala – Milatovac), Plavilo (uz kanal s južne strane), Boljava (ispod Majića kuća, Stadion), Bilo polje (Čulinove kuće – Kundidi, – Marinovići – Bili Greb – Sebišina), Nuga (između Prisoja i Ploca) i to sve prema fotografiji iz priloga.

Zadužuju se nadležna općinska tijela da sukladno svojim ovlastima poduzmu potrebite mjere u cilju saniranja posljedica prouzročenih prirodnom nepogodom. Pozivaju se sve osobe koje su imale štetu, na navedenom području, da istu prijave nadležnom općinskom Povjerenstvu u pisanom obliku, najkasnije u roku od 8 dana od dana donošenja ove Odluke. Svi oni koji su već podnijeli prijavu ista će biti uzeta u razmatranje.

Zadužuje se općinsko Povjerenstvo za procjenu šteta da sukladno Uredbi o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih nepogoda i drugih nesreća izradi izvješće o štetama.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.