Razgovarali smo s Ivanom Bašićem koji karijeru nastavlja u Rusiji

Posušanin o čijim igrama se već dulje vrijeme govori u superlativima završio je svoj boravak u ove godine fantastičnom Zrinjskom. Kao standardni prvotimac dao je veliki doprinos plemićima u osvajanju Premijer lige BiH. S obzirom na njegove kvalitetne predstave, a i mladost (op.a. Bašić je 20 godišnjak) bilo je samo pitanje vremena kada će stići ponuda koja će zadovoljiti upravu BiH prvaka. Već u prvoj rundi ruski Orenburg bio je spretan i konkretan te se sad službeno može reći kako je Posušanin Ivan Bašić novi igrač ovog Ruskog kluba. Zrinjski je dobio pozamašnu odštetu za naše prilike, a Bašić u razgovoru za posušje.info kaže kako je zadovoljan.

Ekipa ga je prihvatila i raduje se novim izazovima. Osobito mu je drago što se može družiti s našim zemljakom Renatom Gojkovićem koji mu već pomaže u prilagodbi. Sad su na pripremama u Turskoj. Uvjeti su kako kaže odlični. Nema ni sumnje, to su ipak neki drugi svjetovi u usporedbi s našim hercegovačkim kamenjarom. Ruski jezik ne zna, ali je u planu učiti i to brzo.” Pa ja gledam s velikim optimizmom na ovaj korak, uz Božju pomoć mislim da neće biti velikih problema.- zaključuje Ivan temu o prilagodbi.


Na naše pitanje o strahu igranja u Rusiji s obzirom na geopolitičku situaciju u svijetu Ivan odgovara :”Ma nema straha nikakvog. Idem raditi ono što volim, što me ispunjava i zbog tog sam jako sretan.”
Na njegov razvoj utjecala je obitelj i najbliži krug ljudi oko njega. Na ovom uspjehu zahvaljuje se svojim menadžerima, ali prije svega pravim prijateljima Ivi i Asku koji su mu puno pomogli.
Dotakli smo se malo i Posušja odakle je sve i krenulo. Posušje je danas premijerligaš, a sudeći po pojačanjima još će se dugo tako zvati.

“Posušje je dovelo nekoliko zvučnih pojačanja. Stvaraju jednu odličnu priču oko kluba i grada. Očekujem ih u sredini tablice, mislim da neće biti borbe za opstanak kao ove godine.” – govori Ivan čije riječi treba ozbiljno shvatiti, ipak je riječ o igraču koji dobro poznaje nogometne prilike u BiH. Naš mladi Posušanin redoviti je član U21 reprezentacije BiH, a nastavkom dobrih igara ni seniorska reprezentacija nije daleko.

posusje.info

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.