Razgovarali smo s posuškim frizerom Željkom Lončarom koji je ostvario izniman uspjeh na svjetskoj razini

Nije tajna da Posušje ima odličan “Barber shop” čiji je vlasnik frizer Željko Lončar. No, nakon svjetskog natjecanja koje je nedavno održano u Parizu za ovog mladog frizera čuli su mnogi. Kao član BiH reprezentacije frizera osvojio je 4. mjesto u ukupnom poretku što je izniman rezultat. Tim povodom uz želju da se u sljedećim natjecanjima zabilježi još bolji rezultat, ekipar portala posušje.info razgovarala je sa Željkom te vidjela kakvi su utisci nakon natjecanja ali i općenito kako je biti frizer u našim krajevima.

Koliko ste već frizer i jeste li zadovoljni svojim poslom?

Ovim poslom se bavim 12-13 godina i  jako sam zadovoljan, ali uvijek nastojim ići dalje i dodatno se usavršavati. Educiranja nikad dosta, pogotovo u ovakvom poslu gdje se uvijek traži nešto novo.

Primijetili smo kako radite zanimljive ureze (ili kako se to već zove!). Jeste li to naučili sami ili postoje neki posebni stupnjevi edukacije na kojima ste bili?

A mislite na hairtatto? Da, najviše sam naučio sam, a poslije se nadograđivao edukacijama.
Naravno da se mogu naučiti neke jednostavnije crte i slično, ali već nešto više, neki veći i zahtjevniji crteži, mislim da ipak treba imati u sebi malo umjetničkog dara koji se dodatno usavrši uz edukacije.

Jedan ste od rijetkih frizera koji narudžbe prima preko mobilne aplikacije. Kako se aplikacija pokazala za Vas ali i za Vaše klijente?

Već par godina unatrag sam razmišljao o tome da treba izraditi aplikaciju za termine i evo danas je to na tršištu i ja sam prezadovoljan.
Kao prvo, olakšao sam sebi posao, a i klijentima je jednostavnije. Preporučio bih svima koji rade sličan posao da razmisle o ovom načinu rezervacija.

Sudjelovali ste na svjetskom natjecanju frizera i osvojili zavidno četvrto mjesto. Kako ste uopće došli do reprezentacije frizera BiH?

Kao prvo, da bi se natjecali na državnom prvenstvu, trebate biti u jednom frizerskom klubu. Ja sam u klubu frizera “Pjena” Grude, kojeg je osnovao nas poznati frizer  Stipe Filipović, a tek nakon što na državnom prvenstvu budete na jednom od prva 3 mjesta, tada možete nastupiti na svjetskom prvenstvu.

Jeste li očekivali ovako dobar rezultat?

Sto se tiče retultata, ove godine nisam uopće bio opterećen koje mjesto  ćemo osvojiti, vise sam se bazirao na to da ove godine, pošto mi je prvi put, odem vidjeti kako sve to funkcionira i popratim što se traži, tako da se sljedeće godine mogu pripremiti što je najbolje moguće. Ali sve u svemu ukupno 4. mjesto za timski rad je odličan rezultat. Sam odlazak na takav događaj je velik.

Koliko Vam znači ovakav uspjeh? Mislite li da će Vam dodatno poboljšati privatni posao?

Pa sigurno da ce poboljšati posao u salonu, na ovaj način se čuje za vas i imate više mogućnosti za daljni uspjeh kako u samom salonu tako i u edukacijama koje radim.

Ekipa frizera iz BiH koji su osvojilii 4. mjesto na svjetskom natjecanju u Parizu.

Mogu li kod Vas mladi ljudi doći na edukaciju i kakve uvjete trebaju ispuniti?

Za sada radim edukacije za usavršavanje koje se rade jednodnevno, tako da trebaju imati neko iskustvo. Ali plan u budućnosti je da radimo edukacije za početnike od samog početka, jer je to ono što nedostaje kod nas.

Jeste li imali neobičnih zahtjeva klijenata za nekom posebnom frizurom i ako jeste što Vam je bilo najteže izvesti?

Iskreno, ako volite ovaj posao ni jedna frizura ne može biti zahtjevna. Sto je zahtjevnija meni je draža. (smijeh)

Može li se kao frizer dobro živjeti u BiH?

Sigurno da može, ovo pitanje je jednostavno za odgovoriti.
Koliko se trudite i koliko ulažete u sebe, toliko ćete i imati.

Željko se na kraju zahvalio svima koji su omogućili odlazak na svjetsko prvenstvo:
Savezu frizera BiH, predsjedniku saveza Saninu Fazliću, delegatu saveza Stipi Filipoviću, treneru muškog tima Seadu Babiću

i sponzorima gradu Cazinu, Frizerland d.o.o., Ego d.o.o. .

Neke od Željkovih frizura možete vidjeti u fotogaleriji.

Posušje.info

4 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.