Rimac zadivio Macrona automobilima

Francuski predsjednik Emmanuel Macron trenutno se nalazi u službenom posjetu u Zagrebu.

Nakon obilaska centra grada i fotografiranja s prolaznicima, Macron će svoj posjet zaključiti u hotelu Esplanade gdje mu je Mate Rimac predstavio dva automobila na terasi hotela – Nevera i Bugatti Chiron.

Predsjednika su dočekati i sinjski alkari koji su mu uručili poklon, a radnom ručku će prisustvovati brojne poznate ličnosti poput rektora Damira Borasa, izbornika Zlatka Dalića, Tereze Kesovije te Miroslava Ćire Blaževića.

Kad dođu strani gosti, Vlada voli prikazati nešto u čemu smo napredni, drago mi je što zovu nas, pogotovo u slučaju kada u Francuskoj imamo preko 150 zaposlenika i preko 1.000 u Hrvatskoj, kazao je Rimac.

Bugatti je sad u vlasništvu hrvatske firme i to je primjer dobre suradnje na visokotehnološkim proizvodima. Sjedište je ovdje, dok je proizvodnja u Francuskoj više od 100 godina i tamo će se i dalje sklapati, kazao je za Večernji list. Rimac je i prije dolaska Macrona predstavio automobile brojnim stranim i domaćim medijima koji su se okupili.

Ovdje vidimo Bugatti Chiron i to je auto koji ima više od 1600 konjskih snaga, V16 motor i zapravo je najbrži automobil na svijetu, postigao je svjetski rekord od preko 490 kilometara na sat. Imamo i našu Neveruautomobil s najvećim ubrzanjem, tako da ima to smisla spojiti – najbrži električni automobil i najbrži benzinski automobil na svijetu, kazao je.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.