Škole u ŽZH dobit će 320 kanti i osam kontejnera za elektronički otpad

Pretprodaja stanova Posušje
U okviru projekta “YOUth drive”, u osnovnim i srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke organizirane su video edukacije tijekom kojih su se učenici upoznali o značaju i važnosti očuvanja okoliša te o pravilnom upravljanju otpadom.

Ukupno 4.616 učenika s područja spomenute županije uključeno je u edukacije, a škole s ovog područja će dobiti 320 kanti za elektronički otpad i osam kontejnera, koji će biti postavljeni na odgovarajuća mjesta.

Kroz projekt će se organizirati i akcije prikupljanja otpada na utvrđenim divljim odlagalištima u dogovoru s gradovima i općinama, a provesti će se i istraživanje o stanju na terenu, koje će biti smjernica za buduće aktivnosti, priopćeno je u utorak iz Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega.

Projektom YOUth drive će se, u suradnji sa školama, prvenstveno utjecati na svijest mladih, koji bi kroz svoje znanje i djelovanje u budućnosti, trebali utjecati i djelovati općenito na svijest društva o potrebi zaštite okoliša. Također, projektom će se stvoriti podloga za unaprijeđenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u ovoj oblasti, a bit će pokrenuta i web platforma na kojoj će se razmjenjivati različite informacije o projektu.

Inače, podizanje svijesti o zaštiti okoliša i pokretanje konkretnih akcija na području Županije Zapadnohercegovačke i Bokokotorskog zaljeva se provodi u okviru projekta “YOUth drive” kroz IPA Program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, koji financira Europska unija u iznosu preko 230.000 eura.

Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega (BiH) kao nositelj projekta i Naša akcija, sa sjedištem u Kotoru (CG). Projekt je počeo s realizacijom aktivnosti u studenom 2019., a trajat će do svibnja 2021. godine.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.