Suradnja Imotskog i Posušja primjer su dobre prakse jedinica lokalne uprave!

Zajedničkim nastupom u projektu „Uređivanje javnih površina u Gradu Imotskom i Općini Posušje“ u sklopu Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Posušje i Imotski su ostvarili pravo na korištenje 160.000,00 kuna za unaprjeđenje i očuvanje lokalne infrastrukture, s naglaskom na promociju zdravog života.

Konkretno, kada je riječ o Posušju, sredstva će biti utrošena za uređenje još jedne zelene površine na području naselja Meljakuša, a s ciljem kreiranja prikladnijeg ambijenta za boravak djece i naših žitelja. Sredstva za provedbu navedenog Programa osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Ovakvim i sličnim aktivnostima na prekograničnoj razini postiže se i teži održivosti razvoja lokalnih zajednica u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture.

Ovo nije jedini primjer dobre prakse kada je riječ o suradnji Posuškog i Imotskog. U tijeku je natječaj za izradu glavnog projekta za izgradnju pročistača vode na Senjakovini koji se također izvodi putem prekogranične suradnje, a od čega će, kada se cjelokupan projekt završi, koristi imati žitelji obje općine.

Također, suradnja između ove dvije institucije se ogleda i na niz drugih polja kroz različite oblike.

Vodstvo Općine Posušje izrazilo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su istaknuli kako su ovo dobri temelji za njen nastavak, a sve u cilju razvoja naše lokalne zajednice ali i lokalne zajednice naših partnera.

2 komentara

  • Dajte molim vas kanite se načelnikova susjedstva. Ima većih problema od ovoga. Što je sa oborinskim vodama na cesti od F1 do kružnog na Ričini? Svaka jača kiša sve pliva!!!! Natječaj nećete da raspišete a vi na ovim portalima samo prenosite PR spinove što vam ovi šalju!!!! počnite malo pisati o problemima a ne samo prenositi njihove objave

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.