Svehrvatsko zajedništvo u Grudama ni nevrijeme ne može poremetiti! Čović i branitelji na Danu Herceg Bosne

Dan Hrvatske Republike Herceg Bosne i Dan hrvatskih branitelja općine Grude u Grudama počeo je odlaskom izaslanstva HNS-a na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem, na grob i paljenjem svijeća na grobu njenog predsjednik mr. Mate Bobana. Nakon toga u crkvi svete Kate u Grudama služena je sveta misa koju je predvodio fra Stanko Pavlović. Bogat program nastavljen je u Parku hrvatskih velikana u Grudama gdje se govorima podsjetilo na važnost Herceg Bosne i veličinu branitelja kako u onim vremenima, tako i danas.

Druženje je nastavljeno na novootvorenom sportskom centru u Grudama, a upravo tada je počelo nezapamćeno nevrijeme, javlja portal Grude.com.

Međutim, za više od 400 okupljenih, među kojima su bili branitelji od Gruda i svih prostora Herceg Bosne preko Pakoštana i do Vukovara, i to je bio izazov. Trebalo je sačuvati šator pod kojim su bili okupljeni i čelnik HNS-a Čović i predsjednica Federacije Lidija Bradara i prvi predsjednik Zastupničkog doma Hrvatske Republike Herceg Bosne Perica Jukić, te brojni branitelji i njihove obitelji, a to im je na kraju pošlo za rukom.

– Oluja je ipak naš izum, ukrotit ćemo je – reče jedan od branitelja, a tako je i bilo, prenosi portal Grude.com. Također, i grom je udario u blizini šatora, međutim slavljenički dan povodom Herceg Bosne ništa nije moglo poremetiti.

2 komentara

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.