Tesla dolazi u BiH?

Generalni direktor tvornice “Pass” u Biejljini Rado Maletić najavio je mogućnost da američka tvrtka “Tesla” dođe u Bijeljinu.

On je to rekao novinarima prilikom posjete ministra gospodarstva i poduzetništva RS-a Vojina Mitrovića ovoj kompaniji s većiskim njemačkim kapitalom.

On je kazao da Pass imaj pogone na 23.000 četvornih metara, a sva je proizvodnja unaprijed prodana i namijenjena za izvoz u zemlje EU i dijelom u Srbiju. Kompanija ima više od 1.000 zaposlenih.

Uvijek smo imali veliku podršku Vlade Republike Srpske, a sada očekujemo pomoć i oko cestovne infrastrukture gdje se trebaju uključiti i republička i gradska vlast, naveo je Maletić.

Dodao je da postoji mogućnost i da američka tvrtka Tesla dođe u Bijeljinu, ali nije rekao više detalja, prenosi Srna.

Ministar Mitrović rekao je da je otvaranje novih pogona i novo zapošljavanje potrebno za Semberiju i za Republiku Srpsku i najavio je nastavak podrške republičke vlasti za industrijsku proizvodnju i preradu.

On je ocijenio da Semberija ima izuzetan položaj zbog blizine Beograda, autoceste Beograd-Zagreb i dionice auteste koja se gradi i bit će završena za dvije godine, čime će Bijeljina biti približena zemljama EU.

Tvornica “Pass” radi sva crijeva za protok za velike europske brendove u autoindustriji, imaju600 vrsta proizvoda, otvorili su proizvodnu halu i u Zvorniku, a proizvodnju šire dalje i zapošljavaju nove radnike.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.