Težak incident uoči burne proslave u Imotskom: maturant se ozlijedio uništavajući – školu!?

Čini se da su u Imotskom počeli problemi i prije najavljene proslave maturanata, što je u Zagrebu već godinama nazivaju Norijadom.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, u okruženju kompleksa srednjih škola u gradu bilo je veselo, ali i s razbijenim inventarom obrazovnih objekata. Uslijedila je i intervencija djelatnika Postaje granične policije Imotski koji su otkrili učenika-počinitelja koji je (već) punoljetan.

Iz Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske dobili smo i službenu potvrdu incidenta.

– U obrazovnoj ustanovi na području Imotskog zabilježeno je kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Zaprimili smo prijedlog za pokretanje kaznenog postupka, proveli istraživanje i podnijeli prijavu protiv osobe koja je razbila prozor i pri tome se lakše ozlijedila.

Budući da je događaj zabilježen u obrazovnoj ustanovi, detaljnije informacije nismo u mogućnosti pružiti – naglasili su iz splitsko-dalmatinske policije.

Ostaje, dakle, upozoriti maturante koji se ovih dana spremaju proslaviti završetak izlazak iz srednjoškolskih klupa da svoj veliki dan obilježe u civiliziranim i pristojnim okvirima, veseleći se i pjevajući, bez alkohola i uništavanja školske imovine.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.