Tijelo utopljenog Mostarca nije pronađeno, u četvrtak će za njim tragati tri puta više ronioca

Potraga za tijelom 28-godišnjeg S.H. iz Mostara, koji se u utorak navečer utopio u Mostarskom jezeru kod Hidroelektrane Mostar, neuspješno je završena te će biti nastavljena u četvrtak, potvrđeno je iz Saveza Gorskih službi spašavanja u BiH (GSSuBiH).

Kako je objavljeno na stranici GSSuBiH, u utorak od 9:30 do 15:30 sati ronioci su pretraživali područje jezera gdje im je rečeno da se u kobnom trenutku nalazio splav s kojeg je mladić skočio u jezeru.

Obzirom kako očevici nisu mogli precizno locirati mjesto nestanka, područje potrage je šire od očekivanog te će se potraga pod vodom nastaviti u četvrtak u jutarnjim satima, a potražnim timovima ISS-a Mostar pridružit će se ronilački tim Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

U utorak je u akciji potrage za tijelom bilo angažirano osam ronilaca iz ISS-a Mostar, a akciju je vodio Zoran Vlaho. Očekuje se da će u četvrtak biti angažirano ukupno 20 ronilaca, navodi GSSuBiH.

Podsjećamo, kako je ranije za portal Jabuka.tv potvrdio glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić, u dežurnu službu Policijske postaje Mostar – sjever u utorak u 19:30 sati zaprimljena je prijava da je na jezeru iznad HE Mostar došlo do utapanja jedne osobe.

Patrola policije je na mjestu zatekla A.B. (1983) i A.D. (1988) koji su izjavili da su se nalazili na splavu, na jezeru zajedno s S.H. (1993) iz Mostara, a koji je u jednom trenutku skočio u jezero i više nije izronio, kazao nam je ranije Marić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.