Turković neki dan ugostila ruske saveznike, a danas priča sa Fajon o problemu ruskog utjecaja u BiH

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je danas u Sarajevu s ministricom vanjskih poslova Republike Slovenije Tanjom Fajon o najvažnijim bilateralnim pitanjima kao i o aktuelnoj situaciji u BiH nakon općih izbora.

Razgovarano je i o situaciji na zapadnom Balkanu. Bilo je govora i o prijetnjama stabilnosti regiji, jačanju ruskog utjecaja, te o nastavku europskih reformi u BiH.  

Ministrica Turković je upoznala sugovornicu o tome kako teče proces formiranja vlasti u BiH nakon općih izbora, izražavajući nadu da će taj proces biti uskoro okončan te da će nove vlasti raditi ubrzano na ispunjavanju uvjeta na euroatlantskom putu.

Tijekom sastanka je rečeno da je Slovenija kontinuira podržava europski put BiH, ne samo u posljednje vrijeme, nego dugi niz godina, a šefica diplomacije Slovenije pozvala je vlasti u BiH da ubrzaju rad na ispunjenju uvjeta za nastavak puta ka članstvu u Europskoj uniji. 

Najavljeno je da će ministrica Fajon razgovarati i s članovi Predsjedništva BiH, te će na Fakultetu političkih znanosti UNSA održati predavanje o novoj fazi eurointegracija BiH i izazovima na tom putu.

Koliko je besmislena politika na ovim prostorima pokazuje i činjenica da je Turković i njezina SDA nedavno u Sarajevu ugostila šefa iranske diplomacije, države koja Rusiji isporučuje dronove i tko zna što još za agresiju na Ukrajinu, a danas se navodno razgovaralo o problemu jačanja ruskog uticaja na ovim prostorima. Ironično, zar ne?

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.