Tužiteljstvo BiH zaprimilo dvije kaznene prijave protiv direktora OSA BiH

Tužiteljstvo BiH zaprimilo je dvije kaznene prijave, protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zbog više kaznenih djela, između ostalog, zlouporabe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja – priopćeno je iz Tužiteljstva BiH povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužiteljstva BiH, a u svezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka glavne tužiteljice Gordane Tadić.

 – Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja financijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama. Tužiteljstvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta,  koja su data u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju – dodaju iz Tužiteljstva BiH. 

Također, u okviru predmeta, Tužiteljstvo BiH će sa partnerskim institucijama poduzeti sve potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.