U Federaciji počele kontrole korisnika poljoprivrednih poticaja

Počele su kontrole poljoprivrednih proizvođača na području Federacije Bosne i Hercegovine koje vrše ovlašteni službenici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Riječ je o provjerama u vezi sa zahtjevima podnesenim po modelima ruralnog razvoja i ostalih vrsta podrški, a koje se provode na terenu.

Službenici, kako je navedeno, imaju propisane legitimacije odobrene od ministarstva te su ovlašteni za kontrole klijenata na terenu i utvrđivanje činjeničnog stanja. Ministarstvo je pozvalo korisnike ovih vrsta poticaja da prilikom kontrole traže na uvid nalog i ovjerenu legitimaciju.

Pristup dokumentima kao i komunikacija između ovlaštenih službenika ministarstva i klijenata, a koja podrazumijeva bilo koju vrstu informacija o samoj kontroli ili informacije o mogućnostima ulaganja, visini dodjele novčanih podrški i slično dozvoljena je samo službenicima ovlaštenim za kontrolu klijenata na terenu sa izdanim legitimacijama, navedeno je u priopćenju.

Također, iz Ministarstva pozivaju klijente da bilo kakve zloupotrebe u vezi neovlaštenog predstavljanja prijave ovom ministarstvu na e-mail info@fmpvs.gov.ba ili broj telefona 033/726-550.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.