U tvornici u Kninu poginula dva mlada radnika. Svjedok opisao što se dogodilo

DANAS oko 11:08 sati od Hitne medicinske pomoći Šibenik zaprimljena je dojava da su u tvornici samoborske tvrtke u Kninu teže ozlijeđena dvojica radnika kojima je, tijekom pružanja medicinske pomoći, u bolnici u Kninu konstatirana smrt u 11:50 sati. 

Prema do sada utvrđenom radi se o 34-godišnjaku i 20-godišnjaku, zaposlenicima kninske tvornice vijaka koja je u sastavu grupacije DIV Tomislava Debeljaka.

“U cilju utvrđivanja svih okolnosti na mjestu događaja očevidom rukovodi zamjenik Županijske državne odvjetnice u Šibeniku”, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Stresla ih je struja

Kako doznaje Index, jedan se radnik nalazio u strujnoj kadi kad ga je stresla struja. Drugi mu je išao pomoći i on je upao za njim i stradao od strujnog udara.

Neslužbeno doznajemo kako je stariji radnik čistio bazen u kojem se nalazila vodena otopina. Došlo je do kontakta sa strujom. Mlađi radnik mu je pokušao pomoći i pružio mu je ruku, ali onda je i njega stresla struja.

Svjedok opisao što se dogodilo

Svjedok nesreće je ispričao što se dogodilo. 

“Stariji radnik je morao čistiti kadu. Unutra nije trebalo biti struje. U jednom trenutku starijeg je počela tresti struja. Krenuo sam prema kadi, ali mlađi radnik je doviknuo da ne ulazim i zatrčao se prema starijemu. Pokušao ga je spasiti, ali struja je zahvatila i njega”, ispričao je svjedok.

Tvrdi i da su radnici pokušali reanimirati dvojicu ozlijeđenih, ali nisu imali opremu. 

Poslali smo upit tvornici i zatražili odgovore na tvrdnje svjedoka o nedostatku adekvatne opreme. Njihov odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Radnici pred tvornicom upravo postavljaju zastave na pola koplja.

Reanimacijski postupci bez uspjeha

Liječnica Biljana Nacevski-Bulaja iz kninske bolnice bila je dežurna kad su doveli unesrećene.

“Radi se o dvije muške osobe koje su došle bez znakova života. Pokušali smo provesti reanimacijske postupke, ali bez uspjeha. Pretpostavlja se da se radi o strujnom udaru, simptomi ukazuju na to. Vjerojatno su radili s vodom i strujom”, rekla je.

(index.hr)

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.