Ukrajina: “Rusija bi mogla dobiti iranske balističke rakete. Protiv njih smo nemoćni”

Pukovnik i glasnogovornik ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Yuri Ihnat kazao je da postoji još uvijek prijetnja da Rusija dobije iranske balističke rakete, protiv kojih je ukrajinska protuzračna obrana nemoćna.

Ihnat je podsjetio da ukrajinske snage protuzračne obrane ne mogu da se suprotstave neprijateljskim balističkim projektilima i protuavionskim projektilima koji lete duž balističke putanje. Istakao je značaj osiguravanja Ukrajine sustavima Patriot PAC-3 i SAMP-T.

“Glavna prijetnja koja visi u zraku i koja se još uvijek može implementirati su, naravno, rakete iranske proizvodnje. Rusija nije odustala od namjere da dobije dronove kamikaze iz Irana i, na određeni način, rakete koje su najavljene ranije: Fateh i Zolfaghar modeli. Ovo je balistika, mi danas nemamo sredstava protiv balistike.”, rekao je.

Dodao je da Rusija ima projektile Kinzhal.

“To su izazovi i prijetnje s kojima se danas suočavamo. Moguće ih je uništiti i na pozicijama, ali i naši partneri shvaćaju da su potrebna sredstva protiv balističkih prijetnji. Kao što su Patriot PAC-3 i SAMP-T”, kazao je Ihnat.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.