Ukrajini stiže sve više teškog oružja. Poljska poslala samohodne haubice

Poljska je Ukrajini dala 18 samohodnih haubica AHS Krab, objavio je danas Poljski javni radio citirajući vladin izvor, zbog kijevskih napora da se odupre ruskim napadima u istočnoj regiji Donbasu.

Ukrajina je zbog teškog bombardiranja u istočnim regijama pozvala zapad da joj pošalje dalekometnije oružje kako bi okrenula tijek rata. Haubica AHS Krab ima maksimalni domet od 40 kilometara.

Agencija IAR, koja donosi vijesti za Poljski javni radio, izvijestila je da je Poljska također obučila oko 100 ukrajinskih topnika da upravljaju haubicama.

Ukrajini stiže više teškog oružja 

Ukrajina je počela dobivati protubrodske rakete Harpun od Danske te samohodne haubice od SAD-a, kazao je ukrajinski ministar obrane Oleksij Reznikov u nedjelju.

I Češka Republika u bliskoj budućnosti planira Ukrajini poslati još naoružanja u vrijednosti između 24 i 28 milijuna eura, najavila je ministrica obrane Jana Černochova za češki medij CT, prenosi dpa u nedjelju.

“Od iznimne je važnosti da se pomaže postojano”, rekla je Černochova te istaknula da je Prag Kijevu od početka ruske invazije poslao vojne opreme u iznosu od više od 140 milijuna eura.

Ministrica je potvrdila da se među vojnom opremom nalazi i teško oružje, ali Černochova nije dala točne detalje o vrsti i količini vojne pomoći, iz “sigurnosnih razloga.”

Ipak, češki su mediji objavili da se među opremom nalaze i tenkovi T-72, pješadijska bojna vozila BMP-1, haubice Dana te moguće i bojni helikopteri sovjetskoga tipa Mil Mi-24. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.