UNO BIH: Oduzeta razna roba u vrijednosti od oko 76.000 KM

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje na Graničnom prijelazu Izačić i na graničnim prijelazima koje pokriva Regionalni centar Tuzla prilikom kontrole teretnih i motornih vozila oduzeli su raznu robu u vrijednosti od oko 76.000 KM. 

Ovlašteni službenici UNO na CR/GP Izačić prilikom fizičkog pregleda robe, a koju je uvozilo pravno lice, otkrili su veću količinu neprijavljene robe. Tokom pregleda pronađeno je veća količina robe, a radilo se o robi kućne potrepštine, polovna i nova odjeća, kacige za bicikl i skijanje, polovne mašine. Vrijednost privremeno oduzeta robe se procjenjuje na oko 8 000 maraka.

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, vršeći pojačane kontrole robnog i putničkog prometa na graničnim prijelazima i unutrašnjosti otkrili su 20 nepravilnosti (9 nepravilnosti u prekograničnom prometu i 11 nepravilnosti u unutrašnjem prometu). Na graničnim prijelazima koji pripadaju RC Tuzla na osnovu operativnog rada i pojačanih operativnih taktičkih mjera uz upotrebu specijalističke opreme prilikom detaljnog pregleda putničkih motornih vozila pronašli su neprijavljenu robu kod 9 fizičkih lica (razna tehnička oprema, računari, alat). Ukupna vrijednost oduzete robe na granici iznosi 40.000 KM.
Pored navedenog, otkriveno je 11 nepravilnosti u unutrašnjem prometu, uz privremeno oduzimanje robe u iznosu od 28.000 KM.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.