Vlada FBiH: Epidemiološke mjere produžene za 14 dana

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH, s prijedlogom naredbi i preporuka. Naredbe i preporuke su donesene s rokom važenja od 14 dana, računajući od 9. rujna, a Krizni stožer FMZ je zadužen da, prije isteka ovog roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju COVID-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka, te Vladi FBiH dostavi prijedlog novih.

Vladama kantona, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva naređeno je uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini, uz redovno obavještavanje Kriznog stožera FMZ-a. Krizni stožer FMZ će današnje zaključke, s prilozima, dostaviti županijskim ministarstvima zdravstva i njihovim kriznim stožerima, zdravstvenim ustanovama s područja županija, kliničkim centrima u FBiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove i županijskim upravama policije.

Danas je zaključeno i da Vlada FBiH, s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, traži od županija pojačan nadzor nad primjenom epidemioloških mjera. U skladu sa zaključkom od 8. siječnja 2021. godine, Vlada FBiH će izvjestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u FBiH i mjerama koje je donijela s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa. U informaciji Kriznog stožera FMZ-a je navedeno da je u 35. tjednu, u odnosu na prethodnu, zabilježen rast svih indikatora, a najviše broja smrtnih slučajeva, hospitaliziranih i pacijenata na respiratoru.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.