Vučić: “Napraviti ćemo 5.000 dronova samoubojica”

Tokom prikaza najnovijih proizvoda Vojnotehničkog instituta Vojske Srbije, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nije krio zadovoljstvo. Između ostalog Vučić je govorio o promjenama u suvremenom ratovanju i svim izazovima koje ono nosi.

– Sve mijenjamo u vojsci, bukvalno sve iz koncepta sadašnje četiri brigade, lokalizirane po mjestu stanovanja, sve ćemo drugačije da radimo, neću još da govorim, dakle kako ćemo kroz divizije, pukove i sve drugo da uvezemo, da u svakom trenutku imamo mogućnost djelovanja na bilo kojem dijelu teritorija, plus dodatno ojačanje – rekao je Vučić.

Naročiti akcent Vučić je stavio u uvođenje drona-samoubojica Komarac-1 u naoružanje Vojske Srbije. Naime, dron je naoružan minobacačkom minom 60 milimetara koju proizvodi valjevski “Krušik”. Uopće, radi se o konceptu jednosmjernih dronova za uništavanje različitih tipova ciljeva uz malu cijenu koštanja. 

– Krušik će sve svoje mine da isporuči, one koje idu na te Komarce, dakle 5.000 onih koji mogu da nanesu ozbiljnu štetu i lako oklopnim vozilima ali i neprijateljskoj pješadiji unosi kaos. Zamislite da imate na kilometar udaljenosti neprijateljske rovove, pošaljete Komarce i s lakoćom ćete osvojiti tu borbenu liniju – zaključio je srbijanski predsjednik. 

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.