ZAJEDNO PROTIV RAKA DOJKE

22 ožujka, dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namjenjena su prevenciji i ranom otkrivanjeu raka dojke. Ova manifestacija održava se pod zajedničkim slogom u svim gradovima Hrvatske.

Narcisi su simbol proljeća,novoga života i nade te su samim tim postali i simbol dana čije je obilježavanje namjenjeno jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke i pružanju podrške svim onim ženama koje su od istog već oboljele. Obilježavanjem ovog dana potičemo na razmišljanje i djelovanje u vezi preventivnih pregleda, jer u koliko se rak dojke na vrijeme otkrije mogućnosti njegova izlječenja su čak 95%.

U mnogim gradovima u BiH održavaju se mnoge humanitarne akcije na ovaj dan kako bi se pomoglo ženama da na vrijeme otkriju rak dojke. Nažalost u Posušju ove akcije se nisu još pokrenule, a cijene mamografije nisu prihvatljive za svaki džep.
Cilj nam je da današnji dan obilježimo u sljedećoj godini humanitarnim akcijama, edukativnim letcima, te u sve uključimo Dom zdravlja, škole te ostale ustanove …

“Što Vi mislite o tome”?

Posuški.info

1 komentar

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.