Završili odmori – ogromne gužve na izlazu iz BiH

Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška i Orašje.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, priopćio je BIHAMK.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolniku, dok je kolnik u nižim predjelima mokar.

Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice.

Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Pozivaju se svi vozači da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom trakom – navode iz BIHAMK-a.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.