Znanstvenica iz BiH dobila 750.000 dolara od američke vlade

Amra Šabić-El-Rayess, profesorica i znanstvena istraživačica na Sveučilištu “Columbia” (rođena u Bihaću), koja je zbog ratnih dogoađanja napustila BiH i život izgradila u dalekoj Americi, na društvenim mrežama podijelila je, kako je navela, “nevjerovatnu vijest”.

Danas sam od svog sveučilišta (Columbia Univerzitet) obavještena da sam od federalne vlade Sjedinjenih Američkih Država dobila zaista veliku nagradu u svijetu akademije u iznosu od 750.000 dolara. Nagrada će podržati moje istraživanje i rad u polju prevencije mržnje, radikalizacije i nasilja kroz intervenciju u razredima američkih škola i obrazovnih institucija, prenosi Avaz.

S ovim sredstvima će za mene započeti veliki rad u iduće dvije godine uz naravno tim mojih studenata koji su ključan dio našeg kolektivnog uspjeha. Ovaj rad je počeo kroz program koji smo kreirali prošlog semestra s ciljem edukacije obrazovnih radnika u SAD-u o mržnji i netoleratnosti prema Muslimanima. Sada uz ovu veliku podršku američke vlade nadograđujemo i širimo ovu inicijativu na državnu razinu.

Sva mržnja koju sam ja osobno doživjela zbog svog identiteta kao Bošnjakinja i kao Muslimanka je moja inspiracija da spriječim slična iskustva drugima bez obzira tko su i gdje su. Kao što ja svojim studentima uvijek kažem, ne dozvolite da vam ikad itko kaže da ne možete ili ne smijete ili da niste zaslužili da sanjate velike snove. Svi snovi su ostvarljivi uz ogroman rad, upornost i obrazovanje, stoji u objavi Amre Šabić-El-Rayess.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.