​Broj ilegalnih prijelaza granice u Sloveniji se povećao za 148 posto

U Sloveniji je od srijede ujutro i tijekom jutarnjih sati u četvrtak privedeno 58 državljana trećih država, ilegalnih migranata, koji su nezakonito ušli u Sloveniju iz Hrvatske, objavila je slovenska policija.

Ilegalni migranti zatečeni su na području policijskih uprava Koper, Ljubljana i Novo Mesto. Dvoje od stranaca do sada su zatražili u Sloveniji azil, trojica su vraćena hrvatskim vlastima, a za ostale još traju postupci.

Najviše migranata, njih 37, privedeno je na području Kopra i Ilirske Bistrice, a među njima su bili državljani Eritreje, Pakistana, Kosova i Afganistana. Na ljubljansko je području privedena skupina od 17 stranaca iz Maroka, Alžira i Afganistana koji su ilegalno ušli u Sloveniju, a svi su zatražili azil, potvrdila je policijska uprava Ljubljana.

Po podacima slovenskog ministarstva unutarnjih poslova, policija je u prva tri mjeseca ove godine zabilježila 1639 ilegalnih prelazaka granice, čime se je njihov broj povećao za 148 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Većem broju ilegalnih prijelaza u odnosu na lanjsko razdoblje početkom godine pogodovalo je i toplije vrijeme u odnosu na prošlu zimu, a dotok migranata zadnjih je dana dodatno povećan.

Ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar u srijedu je prilikom posjeta Ilirskoj Bistrici, gdje su u zadnje vrijeme češći ilegalni prijelazi, da će sa svoje strane učiniti sve kako bi se stanovnici te općine osjećali sigurnima, te apelirao da surađuju s policijom u prijavljivanju ilegalnih ulazaka.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.