Dominik Begić: “Fokusiran sam samo na Posušje i da sezonu završimo na najbolji mogući način”

Donosimo intervju sa najboljim igračem HŠK Posušja kao i trenutno najboljim igračem i strijelcem 2. lige Federacije – grupa Jug Dominikom Begićem.

Dominik, s obzirom da si u posljednje vrijeme stalno spominjan u medijima kao strijelac jednog ili više pogodaka, kako to utječe na tebe, daje li ti to dodatan motiv za rad i još napornije treninge?

Svakako da to utječe na mene kako pozitivno tako i u jednu ruku negativno jer stvara određeni pritisak koji sam prihvatio. Također, nije mi prvi put da se susrećem sa pritiskom jer od mlađih dana svi očekuju puno od mene, što mi daje motiv da još jače i više radim na sebi.

Već se dosta priča o tvom odlasku na kraju sezone, postoje li neke konkretne ponude?

Nekoliko klubova je izrazilo želju za mojim dolaskom. Trenutno ne razmišljam puno o tome dok ne dođe polusezona ili pak kraj sezone. Fokusiran sam samo na Posušje i da sezonu završimo na najbolji mogući način, da zabijam i dalje što više jer trenutno sam prvi strijelac lige, a to želim ostati do kraja. Naravno i da budemo jesenski prvaci. Potrudit ću se zajedno sa svojim suigračima!

Uspješan si i u malom nogometu. Proglašen si najboljim igračem na turniru MZ Općine Posušje kao i u završnici. Koji tip nogometa ti je draži?

Stvarno teško pitanje, oba tipa su mi jako draga jer kao klinac na ulicama sam uvijek igrao mali nogomet. Tek kad sam porastao, točnije u  5. razredu počeo sam trenirati i veliki nogomet. Istina da sam ove godine osvojio sve sa ekipom Gradac, igrali smo fantastično i na MZ i u završnici te pokazali nadmoć nad svim ekipama te se tu isticao kao najbolji pojedinac, a nastavio sam na velikom nogometu u istom ritmu, zabijam i igram odlično. Tako da mi se teško odlučiti, ali kad biram ipak veliki nogomet.

Osim nogometa studiraš i računarstvo. Koliko to utječe na treninge i je li moguće sve stizati?

Tako je, tek je početak faxa pa mi je sada sve to lako. Treniram individualno u Mostaru jer teško je dolaziti na treninge iz Mostara u Posušje. Tako da sada je to sve super ali svakako sam napravio raspored za sve svoje obveze kako nogometa tako i faxa, uskladit ćemo i to nekako (smijeh)

Što možeš preporučiti našim nogometašima iz mlađih kategorija?

Poručio bih im da dolaze na sve treninge i na njima daju 100% od sebe jer jedino tako mogu doći do uspjeha uz mnogo odricanja i slušajući svoje trenere.

 

Dominiku želimo puno sreće i nastavak karijere u nekom velikom klubu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.