Merkel: Ubrzavamo cijepljenje, slijede nam teški tjedni

Pretprodaja stanova Posušje

Njemačka kancelarka Angela Merkel najavila je da će se ubrzati tempo cijepljenja protiv koronavirusa u Njemačkoj.

“Radi se o polaganom početku procesa cijepljenja. Nekoliko stotina tisuća ljudi je cijepljeno i svakim danom ih je sve više. No tempo će se ubrzati”, poručila je njemačka kancelarka Angela Merkel u svojoj redovitoj videoporuci objavljenoj danas.

“Imat ćemo dovoljno cjepiva”

Ona je reagirala na optužbe po kojima Njemačka nije naručila dovoljnu količinu cjepiva.

“Mi ćemo u Njemačkoj imati na raspolaganju dovoljno cjepiva za sve. I svakome tko to bude htio ponudit ćemo cijepljenje”, rekla je njemačka kancelarka, prenosi Hina. 

Merkel se u svom redovitom video-podcastu osvrnula i na optužbe nekih krugova po kojima je strategija nabavke cjepiva zajednički na EU razini, što je ona zastupala, bila pogrešna.

“Ja sam i dalje uvjerena da je strategija europskog puta u nabavci cjepiva bila ispravna”, rekla je Angela Merkel.

Ona je dodala da je “virus nemoguće pobijediti na nacionalnoj razini”.

“Ni jedna zemlja, pa ni Njemačka, ne bi bila sigurna od virusa ako to nisu i njezini prijatelji i susjedi”, rekla je Merkel.

“Sljedeći tjedni izuzetno teški”

Njemačka kancelarka je rekla kako će sljedeći tjedni u borbi protiv pandemije bit “izuzetno teški”.

“Medicinsko osoblje je na rubu snaga. I ono što čujemo o novom soju virusa ne umanjuje brige, nego ih naprotiv povećava”, rekla je kancelarka.

Ona je na kraju obranila produljenje i postroženje mjera zatvaranja koje na snagu stupa u ponedjeljak.

3 komentara

  • Čitao sam mnoge blogove i prije i sad i one koji svašta pišu i one koji su donekle relevantni. Pa mi se stvorila teza kod priče za svinjsku gripu je upitna bila produkciska hrana koja je oslabila svinjski organizam. Od tada pa do danas se uništavaju mala gospodarstva zbig cijene mesa na tržištu a kvalitetu su svi zanjekali. I eto problema . A sad su ljudska bića u pitanju pa se pitam što to mi sve jedemo i kako nam metabolizam funkcionira i kako se brani od novi najezda bolesti bilo čega. Stari naš svit je govorio da je slanina i kapula vrh za pluća a voda koju iza takve hrane piješ čisti sve kroz znojenje. Ko sad tako radi na domaći način je zdrav čovik. To je moj zaključak, znači netreba tabletama nadomjestiti što fali organizmu nego domaćom raznolikom hranom.
    Vratimo mala gospodarstva tamo gdje je njihovo mjesto pa će nam svjet oko nas biti zdraviji i jeftinije će živjeti. Čuvajmo svoje običaje, a ovi veliki nek jedu brzu pogrijanu hranu. Budimo više vjerni našem Isusu koji je rekao JA SAM USKRSNUĆE I ŽIVOT.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.