Mobitel ubojice Nermina Sulejmanovića poslan u Njemačku na vještačenje, otkriveno i zašto

Mobitel je, po odluci Uprave FUP-a, poslan jednom IT stručnjaku i istražitelju koji radi na njegovom vještačenju od sredine prošlog tjedna

Pripadnici Federalne uprave policije koji su preuzeli mobitel trostrukog ubojice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića poslali su ga na vještačenje u Njemačku.

Razlog je taj što je mobitel IPhone zaključan i istražitelji ga nisu mogli otključati tijekom istrage. On se ugasio prije pet dana i nije uspjelo ni prepoznavanje lica.

Kako piše Avaz, to je mobitel je poslan u njemačju jer u BiH ne postoji softver za otključavanje.

Mobitel je, po odluci Uprave FUP-a, poslan jednom IT stručnjaku i istražitelju koji radi na njegovom vještačenju od sredine prošlog tjedna. Radi se o vrsnom stručnjaku koji već godinama surađuje s bh. policijskim agencijama.

Sada se čekaju prvi rezultati vještačenja, moguće već do početka sljedećeg tjedna da će Tužiteljstvo TŽ imati sve listinge, poruke i pozive koje je ostavio ubojica.

Predmet istrage je cijeli sadržaj u telefonu: poruke, mailovi, fotografije, snimci i, prema planu istrage, sve će biti uspješno realizirano u najkraćem mogućem roku.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.