Nasilje u srednjoj školi u Srbiji: Nastavnik i učenik se potukli na satu zbog mobitela

U javnost je danas dospio incident koji se dogodio u ponedjeljak u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi “Despot Đurađ” u Smederevu. Nakon što je nastavnik pokušao oduzeti mobitel učeniku, na satu je došlo do njihove tučnjave.

Na snimci koju je napravio učenik iz istog razreda vidi se da nastavnik oduzima telefon učeniku drugog razreda ove srednje škole te se vraća za katedru. Međutim, učenik ga povlači i nagurava se s njim uslijed čega je došlo i do obaranja tinejdžera na stol.

“Hrvanje” je nastavljeno idućih nekoliko sekundi, nastavnik je bio vidno iznerviran ponašanjem učenika koji mu je uporno pokušavao oteti mobitel koji mu je oduzeo. Nakon što je učenik uspio vratiti svoj mobitel još jednom je nastavnika gurnuo ka ploči te izašao iz učionice i napustio sat matematike.

Na snimci se također čuje smijeh iz razreda povodom ovog incidenta.

Okršaj između nastavnika R.P. i učenika je škola ocijenila kao treći stupanj nasilja, što je takozvani crveni, najviši nivo nasilja.

Prema riječima Miladina Vitorovića, direktora škole iz Smedereva, ovaj incident dogodio se u ponedjeljak, 27. veljače. On je, dodao je, obaviješten da je povod svađe bio mobitel, te da je profesor dao izjavu nadležnima u školi, a da je saslušanje zakazano i za učenika.

Zasjedao je i Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, koji će ispitati detalje incidenta. O svemu je obaviješteno nadležno tijelo Ministarstva prosvjete Srbije.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.