Plastična slamka iz McDonalds’a prodaje se za 11.000 KM, evo zašto

Lanac brze prehrane do ove je odluke došao nakon pritiska ekologa da postanu ekološki prihvatljiviji.

McDonald’s u Velikoj Britaniji odlučio je prestati s korištenjem plastične slamke te usvojiti onu papirantu koja bi bila ekološki prihvatljivija. No mnogi korisnici lanca negodovali su oko ove odluke u želji za povratkom one stare, plastične slamke. Korisnik Martin Reed čak je izradio peticiju kojom je zahtijevao da McDonald’s vrati plastične slamke, a peticija je prikupila više od 40.000 potpisa, piše Dailymail.

Na eBayu, jedan je korisnik prodavao staru plastičnu slamku za 5,000 funti, odnosno 11 tisuća KM, što je i drugima dalo istu ideju. Lanac brze prehrane do ove je odluke došao nakon pritiska ekologa da postanu ekološki prihvatljiviji, a s plastike na papir prelazi u ukupno u 1.361 restorana u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Super mi je kako svi počinju brinuti o okolišu, ali istodobno potpisuju peticije za McDonald’s kako bi vratili plastične slamke, komentirao je jedan korisnik.

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci blisko smo surađivali s partnerima dobavljača kako bismo pronašli rješenje koje funkcionira za sve. Potpuno razumijemo vašu zabrinutost i možemo vas uvjeriti da dok se papirnate slamčice ne pojave u svim restoranima, radit ćemo na tome da zadržimo alternativnu opciju za sve one koji nisu zadovoljni, napisali su iz McDonaldsa.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.