[POZITIVNO] Žukovica – Posuški dragulj koji prkosi ljepotom

Mnogi se iseljavaju iz ovog predivnog podneblja ali gdje god odu, svjesni su one dobro poznate izreke da nema raja bez rodnoga kraja. Iako mnoge Europske zemlje nude bolji životni standard, bolje plaće i uredniji život, nijedna od njih ne može ponuditi ono što nam nudi naš goli hercegovački kamen.

U netaknutom dijelu prirode, u Posuškom Zagorju, izvire rijeka Žukovica. Upravo na tom mjestu gdje izvire pravi tako lijepu sliku koju ne može uslikati ni najmoderniji aparat, sliku koja oku promatrača čini tako mio osjećaj da zaboravi sve brige i probleme.

Možda je baš zato priroda podarila ovaj kraj takvom ljepotom kako bi ljudi one životne nedaće koje ih snalaze mogli liječiti uživanjem u ljepoti ove male rijeke.

Slike koje objavljujemo zabilježio je naš sugovornik Petar Bešlić koji je i sam svjestan da s aparatom može prenijeti samo djelić onoga što zapravo Žukovica nudi.

„Pokrenuli smo nedavno akciju čišćenja koja je bila jako uspješna i na proljeće nastavljamo s istom“ naglašava Petar koji je bio i jedan od inicijatora akcije čišćenja same rijeke kao i područja oko rijeke.

Na pitanje o iskorištavanju potencijala  Žukovice u turističke svrhe Petar odgovara: „Već neko vrijeme planiramo izgraditi izletiše, otprilike 500 metara od vodopada. Zato smo i započeli akciju čišćenja kako bi mogli odrediti točno mjesto izletišta i napraviti cijeli projekt“

„Trenutno ima dosta nepristupačnih dijelova i cilj nam je na proljeće sve to riješiti kako bi uspješno započeli izgradnju izletišta“ dodaje Bešlić.

Gradnju izletišta svakako trebaju podržati i općinske vlasti, u što, s obzirom na vrhunsko dosadašnje vodstvo, ne sumnjamo.

Priča oko Žukovice još nije ispričana. Prava prirodna ljepota uvijek je bila na cijeni, a to je baš ono što Žukovica nudi.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.