Preminuo jedan od utemeljitelja HDZ-a u Hrvatskoj

Preminuo je Ante Baković, jedan od utemeljitelja HDZ-a u Hrvatskoj. Baković je bio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Vijest je objavio HDZ na svojim stranicama. 

Premijer Hrvatske  Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji.

“S velikim žaljenjem primio sam vijest o preranom odlasku našeg Ante, kojeg sam izuzetno cijenio. Kao utemeljitelj HDZ-a, koji je dobro poznavao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i s njim surađivao, uvijek se čvrsto zauzimao za vrijednosti naše stranke te boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH”, naglasio je Plenković.

Baković je, kako je istaknuo, bio istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše, kojeg optimizam nije napuštao ni u najtežim danima te čovjek silne energije koji je uvijek nastojao pronalaziti rješenja i vjerovati u njih.

“Kao predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza neumorno je radio na razvoju hrvatske odbojke i sporta u cijelosti, kao i stvaranju kvalitetnijih uvjeta hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima.U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut uime HDZ-a i moje osobno”, stoji u sućuti Andreja Plenkovića.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.