Pretučena radnica u hotelu Jablanica poručila da ne želi nagodbu, traži da nasilnik odgovara

Bivša radnica hotela Jablanica Enisa Klepo (28), koju je njen poslodavac i vlasnik tog hotela Amir Džafić (44) brutalno pretukao jer je dala otkaz i tražila svoju plaću, neće prihvatiti nikakvu nagodbu te želi da on pred zakonom odgovara za ono što joj je učinio.

Ovu informaciju su potvrdili iz Zajedničke odvjetničkog  ureda  Nada Dalipagić, Jelena Dalipagić-Crnjac i Goran Crnjac koji su kao njeni punomoćnici podnijeli kaznenu prijavu protiv Džafića, zbog kaznenih djela: teška tjelesna povreda, ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje.

Kako je kazala Nada Dalipagić, oštećena Enisa Klepo se već izjasnila da neće prihvatiti nagodbu tužiteljstva osumnjičenog Džafića, koji joj je nanio teške tjelesne povrede koje su konstatirali i liječnici u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

“Očekujemo podizanje optužnice”, kazala je Dalipagić za Klix.ba.

Inače, Enisa Klepo je diplomirana pravnica, a u hotelu Jablanica je radila na recepciji, za plaću od 700 KM, te je zbog loših uvjeta odlučila da ode i zatražila svoj zarađeni novac.

Glasnogovornica Tužiteljstva HNŽ Ana Rajič tvrdi da će po odluci Glavnog tužitelja, ovaj predmet imati prioritet u radu Područnog tužiteljstva Konjic.

“Tužiteljstvo HNŽ je odmah po saznanju uključeno u ovaj slučaj i provodi istragu. Osumnjičeni je 1. kolovoza 2023. godine po lišenju slobode od strane policijskih službenika PU Konjic zadržan 24 sata, a potom po Naredbi tužitelja zadržan još 24 sata, u kojem roku je osumnjičeni ispitan, te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Konjic. S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora po kaznenom postupku FBiH, istraga u ovom predmetu je nastavljena u redovnoj proceduri”, kazala je Rajič za Klix.ba.

Ističe da Tužiteljstvo HNŽ u suradnji sa PU Konjic provodi sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju, te je postupajuća tužiteljica naložila provođenje medicinskog vještačenja po vještaku medicinske struke, kao i vještačenje CD – video zapisa snimka sa lica mjesta.

“Također, ponovno je saslušana svjedokinja-oštećena, ovoga puta pred postupajućom tužiteljicom, a nakon što je to prethodno učinjeno u PU Konjic“, naglasila je Rajič.

Tužiteljstvo će kako ističe, po potrebi poduzeti i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba, te će po završetku istrage i prikupljanja svih dokaza donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu.

Ovaj slučaj je šokirao cijelu regiju i izazvao buru reakcija, a nakon što je održano okupljanje brojnih građana BiH ispred jablaničkog hotela, u kojem su se dogodile nemile scene, stavljen je ključ u bravu tog objekta, uz obavijest da je u tijeku kolektivni godišnji odmor.

Tako je onemogućeno inspekciji da obavi inspekciji nadzor nad hotelom, a dobro upućeni izvori, nam kažu, da je ključ u bravu stavljen jer su nakon nemilih scena u tom objektu masovno otkazivane rezervacije i sumnja se da će Džafić, koji od tada nije viđen u Jablanici, vratiti poslovanje tom hotelu.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.