Slavlje svete potvrde u Posušju

Dana 27. travnja 2019., u našoj župi se održalo slavlje svete potvrde. Pod svečanim misnim slavljem sakramentu svete krizme pristupilo je 103 potvrđenika. Slavljem je predsjedao mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić.

Slavlje je započelo svečanim ulaskom u procesiji u kojoj su sudjelovali krizmanice i krizmanici, njihove kume i kumovi te ministranti i svećenici. Nakon ulazne procesije biskupa je u ime ovogodišnjih krizmanica i krizmanika pozdravila Petra Landeka. Posuški župnik i dekan fra Mladen Vukšić uputio je također pozdravne riječi našem biskupu i zamolio ga da započne misno slavlje.

Biskup Ratko Perić u svojoj propovijedi progovorio je prvenstveno o važnosti uskrsnuća za kršćanski život te istaknuo kako je uskrsnuće bilo polazišna točka za prenošenje pologa vjere, a to je dodatno potvrdio navodeći i naglašavajući prvi kršćanski pozdrav: Uskrsnuo je!

U nastavku propovijedi biskup je istaknuo primjer hrvatske blaženice Ozane Kotorske čiji spomendan Crkva slavi upravo 27. travnja. Pozvao je krizmanice i krizmanike da slijede primjer ove naše blaženice u svome daljnjem hodu za Gospodinom.

Na koncu misnog slavlja Posuški župnik je zahvalio biskupu Ratku Periću i pozvao potvrđenike da ovaj svečani događaj primanja pečata dara Duha Svetoga bude polazišna točka za iskreno i hrabro svjedočenje njihovog kršćanskog poziva.

Svečano misno slavlje i ove godine je uveličao veliki župni zbor „fra Grga Martića“ pod ravnanjem sestre Marine Ivanković.

krizma Posušje 2019.
krizma Posušje 2019.
krizma Posušje 2019.
krizma Posušje 2019.
krizma Posušje 2019.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.