Sve je spremno za veliku MTB utrku “XCM Herzegovina” na Blidinju

Blidinje BIKE Festival 2019. započinje već u petak sa VIP prezentacijom projekta u Hajdučkim vrletima Blidinje koja će početi u popodnevnim satima. Događaj se otvara za sve posjetitelje već u subotu 13.7. sa rekreativnom biciklijadom koja će započeti u jutarnjim satima, a koja će provesti sve sudionike biciklijade kroz neka od najljepših područja na Blidinju.

MTB utrka “XCM Herzegovina” je dio događaja Blidinje BIKE Festivala koji je najavljena za vikend od 12.7. do 14.7.2019 godine.

Organizatori pod tim kišobranom, odnosno pod imenom Blidinje Bike Fesitval najavljuju pravi biciklistički spektakl, te poručuju da će se tu naći za svakog ponešto.

I dok su nas ranije motivirali prelijepim fotografijama sa Blidinja, koje još uvijek možete pronaći na njihovoj facebook stranici, ovog puta su nadmašili sva očekivanja jednim izvrsnim video uratkom.

Opustite se, pojačajte tonove i uživajte….

“Ovdje na Blidinju u sklopu Blidinje BIKE Festivala imamo jako puno toga za ponuditi. Od dugih trening dana za neke od naših profesionalnih vozača, pa sve do onih laganih rekreativnih vožnji na kojima mnogi biciklisti jednostavno uživaju, bave se sportom i zdravim načinom živote, te istražuju prirodne ljepote. Naravno biti će tu još mnogo zanimljivog sadržaja poput vožnji na električnim biciklima, prezentacije bicikla i opreme, pa sve do aerobik sati kako bi se svi sudionici zagrijali za biciklijadu ili utrku”, poručio je direktor utrke Josip Barišić.

“Blidinje, odnosno Park prirode Blidinje je omiljeno mjesto za vožnju i rekreaciju općenito mnogim biciklistima i osobama koje vole zdrav način života. Tu je toliko mnogo toga za vidjeti, opustiti se i uživati u prirodnim ljepotama, a vjerujemo da poznatu Blidinjsku gastronomiju i ne moramo spominjati”, dodao je Barišić.

Blidinje BIKE Festival 2019. započinje već u petak sa VIP prezentacijom projekta u Hajdučkim vrletima Blidinje koja će početi u popodnevnim satima. Događaj se otvara za sve posjetitelje već u subotu 13.7. sa rekreativnom biciklijadom koja će započeti u jutarnjim satima, a koja će provesti sve sudionike biciklijade kroz neka od najljepših područja na Blidinju. Događaj uključuje i iskusne vodiče koji će posjetiteljima reći nešto više o lokacijama koje obiđu, a kotizacija za sudjelovanje na biciklijadi iznosi 10KM. Nedjelja 14.7.2019 je zamišljena u duhu profesionalnog svijeta biciklizma, a tome svjedoči i podatak da MTB maraton “XCM Herzegovina” nosi UCI C3 kategoriju ove godine, odnosno utrka je uvrštena u kalendar Međunarodne biciklističke unije (UCI). No, to ne znači da na utrci mogu sudjelovati samo profesionalci, želja organizatora je da profesionalni svijet biciklizma približi svim sudionicima i posjetiteljima Blidinje BIKE Festivala, ali i da im omogući da sudjeluju i na jednoj od profesionalnih utrka, naravno u svojoj zasebnoj kategoriji. Kotizacija za MTB utrku je 25KM (rana prijava do 1.7.2019.).

Posjetite ovaj jedinstveni događaj,  budite podrška ovom jedinstvenom događaju u Hercegovini, posjetite prelijepe predijele Blidinja vozeći nekim od najljepših biciklističkih staza ili jednostavno dođite i uživajte u promatranju profesionalaca kako odmjeravaju snage na izazovnim MTB stazama i degustirajte poznate specijalitete u nekim od Blidinjskih restorana.

Blidinje BIKE Festival Vas očekuje od petka 12.7. do nedjelje 14.7.2019 godine.

Više o samom događaju možete saznati OVDJE

Nemojte pogriješiti, teško je pobijediti krajolik i uslugu Blidinja. Dok neki mogu reći da brdski biciklizam nije za njih, također ne smijemo zanemariti koliko je sve zapanjujuće lijepo kad ste u planinama. I velikim dijelom, to se odnosi i na stazu maratona. Postoje oni dani koji vam govore da je utrka previše za vas, ali tu su i oni dani koji vas izazivaju na prihvaćanje izazova što obično donosi i puno zabave.

Dnevnik.ba

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.