Nikšić o današnjim prosvjedima za Dodika: “Građani se trebaju boriti za svoja, a ne za prava političara”

Premijer FBiH i lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na Facebooku povodom najavljenih današnjih prosvjeda čiji je cilj obrana Milorada Dodika.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

Građani se trebaju boriti za svoja, a ne za prava političara

– Izražavanje nezadovoljstva i borba za svoja prava su, ne samo pravo, već na neki način i obaveza građana. To je način da pokažu nezadovoljstvo radom političara koje su izabrali da zastupaju njihove interese u organima vlasti. Zato je za svaku demokraciju korisno da ima građane koji se ne boje javno izraziti svoje (ne)zadovoljstvo političkim odlukama i političarima.

Pozivan građane da slobodno i javno iskazuju svoj odnos prema vlasti, da organiziraju okupljanja na kojima će tražiti svoja prava, ali da istovremeno razmisle koliko je pametno izaći na prosvjede na kojima se bore za prava političara i na kojima ih političari koriste kao živi zid iza kojeg se kriju od odgovornosti za svoja djela. Tražite od nas da se borimo protiv korupcije i da se izborimo da svi budu isti pred licem pravde, a onda izlazite na prosvjede da zaštitite političare od pravosuđa.

BiH se nakon više godina stagnacije pokrenula s mrtve točke, usvojeni su reformski zakoni čije prednosti će građani uskoro osjetiti. Na raspolaganju su nam veliki iznosi sredstava za infrastrukturne i druge značajne projekte koji će olakšati život građana. Nemojte da te pozitivne promjene ugrozimo radi populizma i zaštite nekolicine političara.

Očekujemo da će prosvjedi proteći u miru jer je sigurnost građana naš prioritet. O stabilnosti države i njenih institucija, te sigurnosti svih njenih građana jednostavno nema pregovora. Zato svima treba biti jasno da će ovlaštene institucije i službe biti pripravne da spriječe svakoga tko pokuša ugroziti slobode i prava drugih – napisao je Nikšić na Facebooku.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.