Preminuo je poznati hrvatski kazališni i televizijski glumac

Poznati hrvatski kazališni i televizijski glumac bit će upamćen po brojnim ulogama u domaćim filmovima, TV serijama i predstavama.

Poznati hrvatski glumac Žarko Potočnjak preminuo je u 76. godini, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Potočnjak je bolovao od kronično opstruktivne bolesti pluća, a jednom je prilikom izjavio sljedeće: “Ostao sam bez riječi kada sam shvatio da nešto opet nije u redu sa mnom. Naime, prije 19 godina na Jordanovcu sam operirao karcinom pluća, uspješno se izliječio, da bi mi prije dvije godine liječnici rekli da bolujem od kronično opstruktivne bolesti pluća, odnosno KOPB-a. Priznao je kako nije htio prestati pušiti cigarete unatoč tome što mu je bio dijagnosticiran bronhitis.

Potočnjak je bio veliko ime drame HNK Zagreb te suosnivač glumačke družine Histrion. Srednju je školu završio u Zagrebu, a ljeta je provodio kod djeda u Šibeniku gdje je išao na obuke iz brodogradnje. Zbog toga je 1964. godine upisao Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, no na trećoj godini ipak se odlučuje za Akademiju dramske umjetnosti koju završava 1972. godine.

Za vrijeme studiranja na Akademiji bio je boem i avangardist te je često nosio crne rukavice s prstenjem. Djevojke su voljele njegovo društvo, a studentski život mladoga glumca tražio je dosta žrtvovanja.

Godine 1983. oženio se glumicom Asjom Jovanović te su iste godine dobili kćer Mirnu. Razveli su se 2002. godine, a od 2012. bio je u vezi s 15 godina mlađom Višnjom Pešić.

Komentiraj!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu od spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.